Подводни пещери в света

Grotto Cosquer

Grotto Cosquer

Този път ще се срещнем с най-добрите подводни пещери. Нека започнем обиколката от Монтего Бей, Ямайка, където се намирахме Widosmaker, популярна дестинация за гмуркане, и е, че се намира на 80 метра под водата. Заслужава да се отбележи, че в пещерата можем да видим корали, гъби и разноцветни риби.

Време е да пътуваме до Франция, където се срещаме с Grotto Cosquer, считана за една от най-интересните подводни пещери в света и тя е, че в нея можете да видите праисторически картини, датиращи от епохата на палеолита. Пещерата се намира на 37 метра под Средиземно море. Ако се осмелите да посетите пещерата, трябва да отидете специално до Calanque de la Triperie, източно от Марсилия.

La Пещера със съкровища Това е подводна пещера, разположена в община Rincón de la Victoria, на около 15 километра от град Малага, Испания. Заслужава да се отбележи, че пещерата е вкопана във варовиков нос, образувайки скала на брега на Средиземно море.

La Пещера Есаала Това е подземна пещера, почти девствена, разположена в Папуа Нова Гвинея, по-специално в квартал Esa'ala. Ще ви е интересно да знаете, че тя стана известна с това, че се появи във филма Sanctum.

La Подводна пещера Ординская Това е пещера, разположена в Русия, близо до Пермския регион, считана за една от най-големите пещери в Русия и Европа.

Повече информация: Ординская и подводните пещери

Снимка: Древен Египет


Оставете вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*